Alles begint met het vinden van het juiste perceel op de juiste locatie

Grondige controle van de bouwlocatie
Bouwprijs en bouwtijd schriftelijk gegarandeerd
Zonder zorgen van ontwerp tot opruimen

Voordat u plannen kunt gaan maken over de uitstraling en indeling van uw villa dienen wij eerst te weten wat de bouwlocatie is. Immers, de te bouwen villa dient te worden aangepast aan het perceel en niet andersom. Om tot een juiste indicatie van de totale bouwkosten te kunnen komen is het van belang dat wij reeds in een vroeg stadium het bouwperceel aan een eerste onderzoek kunnen onderwerpen. Hierbij kijken wij naar de grondsamenstelling, hellingsgraad en brengen wij reeds aanwezige bebouwing en beplanting in kaart. Hierdoor krijgen wij, en daarmee u, een goed beeld van de mogelijk- en onmogelijkheden.

Na de inspectie
Na de inspectie van het perceel zetten wij uw wensen en ideeën helder op een rijtje. Hoe wilt u wonen en leven, welke wensen zijn er voor de toekomst en wat betekent dat voor uw nieuwe woning. Onze inspiratiewoningen kunnen u in deze fase op weg helpen naar het ultieme idee. Uiteraard zullen wij u voorzien van de benodigde adviezen over de verschillende aspecten van het wonen en bouwen. Wij nemen uw wensen door, zoals afmeting van de vertrekken, wel of geen overdekte terrassen, zwembad, garage, etc. Aan de hand van deze informatie zijn wij in staat om een indicatie te geven van de te verwachten bouwkosten. Zaken als verwachte bouwtijd en te gebruiken basismaterialen worden in deze prijsindicatie direct aangegeven. Nadat alle afspraken geconcretiseerd zijn gaan we op weg naar een samenwerking.

Tijd voor het ontwerp
Nu kunnen onze ontwerpers aan de slag. In overleg met u maken zij een plattegrond van de woning om de indeling en afmetingen van de diverse vertrekken nauwkeurig te bepalen. Ook de uitstraling van de woning wordt hierin direct meegenomen. Bij het ontwerpen leggen we uw woonwensen naast de eisen van het bestemmingsplan en de uitkomst van de inspectie van uw perceel. Zo ontstaat een concreet beeld van de mogelijkheden, uitstraling en indeling. Op het moment dat u aangeeft tevreden te zijn met de indeling van de woning, wordt het tijd de architect in het geheel te betrekken die een voorproject zal maken die aan u wordt voorgelegd ter goedkeuring. Nu kunnen wij exact weergeven wat de woning zal gaan kosten en worden zaken als maximale bouwtijd, bouwprijs en te gebruiken bouwmaterialen schriftelijk door ons vastgelegd en daarmee gegarandeerd.

De indeling
In de bouwovereenkomst zullen wij altijd de standaard door ons te gebruiken materialen weergeven. Mocht u echter in een later stadium voor de interne afwerking (tegelwerk, kleur van de wanden, etc.) of voor de externe afwerking (kleur of afwerking buitenwanden, dakpannen, etc.) andere materialen willen gebruiken is dit geen enkel probleem. In onze bouwovereenkomst is een hoofdstuk opgenomen met betrekking tot eventueel meerwerk, waardoor, ook in een later stadium, zaken als afwerking altijd inpasbaar zijn. In deze fase bespreken wij wel de indeling van en het leidingverloop bij de keuken en badkamer, de plaatsing van lichtpunten, schakelaars en stopcontacten en de draairichting van ramen en deuren. Dit soort zaken zijn in een later stadium namelijk niet meer aanpasbaar.

De afwerking
Nu we de door u gewenste afwerking weten, kunnen alle technische stukken in orde worden gemaakt. Naast de werktekeningen zijn dat onder andere het bestek, rioleringsplan, de berekening van de constructie, de energieprestatienorm, etc. Daarna vragen wij voor u de bouwvergunning aan en bestellen wij alle benodigde materialen. Ook de planning van de logistiek en de inzet van mensen start in deze fase. Samen met Becobouw bepaalt u nu de gedetailleerde afwerking van uw woning. Wilt u de standaard door ons geplaatste keuken, of toch liever een ander model? Maar ook de badkamer inclusief alle sanitair en tegelwerk en andere zaken als wanden, vloeren, plafonds, deuren, hang- en sluitwerk, eventueel centraal stofzuigersysteem, airconditioning, centrale verwarming of Domotic alarminstallatie.

De eerste steen
Als de bouwvergunning is afgegeven gaat de bouw van start. Daarvoor nodigen wij u natuurlijk persoonlijk uit om de eerste steen zelf te leggen. Zodra de bouw voldoende vorm krijgt lopen we samen met u vertrek voor vertrek door om de afgesproken afwerking nog eens door te spreken. Mocht u eventueel wijzigingen willen doorvoeren is dat geen probleem. Het gaat erom dat u straks tevreden bent met uw nieuwe woning. Voor de officiële oplevering gaan we nogmaals samen met u de hele woning na. Mochten hierbij kleine onvolkomenheden naar voren komen, zullen wij deze, voor zover mogelijk, meteen verhelpen, waarna de definitieve oplevering volgt. Pas als iedereen tevreden is ontvangt u de sleutel en breekt het mooie moment aan dat u uw nieuwe Spaanse droomvilla kunt betrekken.

Wij bellen u graag terug
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van BecoBouw of heeft u een vraag? Wij bellen u graag terug op het moment dat het u het beste uitkomt. Vul het terugbelformulier aan de rechterzijde zo volledig mogelijk in en wij nemen op onze beurt zo spoedig mogelijk contact met u op. Daarbij spreken wij gewoon uw taal, dus dat is wel zo makkelijk.